Prie Asvejos su švytinčiais veidais

Prie Asvejos su švytinčiais veidais

 Rugpjūčio 26 d. pirmą kartą vyko neįprastas renginys. Dienos metu Asvejos regioninio parko lankytojų centre buvo rodomi trumpametražiniai filmai apie irklenčių sportą ir pramogas, o Dubingių piliavietėje vyko kūrybinės dirbtuvės, kur vaikai ir suaugusieji piešė ant akmenėlių, mokėsi žongliruoti, vaišinosi žolelių arbata ir kriaušėmis. Už jas esame dėkingi poniai Laimai Morkūnienei.

Įspūdingiausia vakarinė renginio dalis – ,,Švytinčių veidų medžioklė“. Pasivaišinę Giedraičių sen. Silvestro Žukausko šaulių 903-osios kuopos savanorio gaminta koše, visi norintys pasipuošė fluorescensiniu makiažu ir UV apšviestos šviesos švytėdami Asvejos ežero pakrantėje, stebėjo įspūdingą fakyrų pasirodymą. Po jo vyko švytinčiųjų pasiplaukiojimas Asvejos ežere, smagus bendravimas ir fotosesijos.

Puikiai praleistas paskutinis vasaros savaitgalis prie ilgiausio Lietuvos ežero kartu su „Be Pelekų“ komanda, savanoriais, talkinusiais renginio metu ir Asvejos regioninio parko darbuotojais. Dėkojame renginio draugams ugnies ir šokio grupei, Giedraičių sen. Silvestro Žukausko šaulių 903-osios kuopos savanoriams, MEX PRO ir kitiems.

Visų norinčių švytėti dar kartą lauksime kitais metais.