Žalioji stotelė

Žalioji stotelė

Dubingių pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokinukai, vasaros atostogoms įpusėjus, sugūžėjo į Vaikų užimtumo centrą, kur buvo surengta „Žalioji pamokėlė“. Tarptautiniams biologinės įvairovės metams skirtą pamoką vedė Asvejos regioninio parko vyriausioji specialistė, ekologė Kristina Vyšniauskienė.  Mažieji sužinojo apie biologinę įvairovę, jos reikšmę mus supančiai aplinkai, didžiausias kylančias grėsmes, sąlygojančias jos nykimą.
Po paskaitėlės vaikučiai atliko praktinę užduotį, kurios metu iš paruoštų detalių dėliojo jiems skirtus gyvosios gamtos paveikslėlius. Sudėlioję dėliones aptarėme, kur sudėlioti žvėreliai gyvena, ką ėda, mąstė kaip gali prisidėti prie jos išsaugojimo.  Kiekvienas stengėsi surasti žvėreliui ar augalams skirtą vietą mitybos grandinėje ir aiškinomės, kas nutiktų, jei vienas iš mitybos grandineje esančių individų staiga išnyktų – kas atsitiktų kitiems.
Po kruopštumo, atidumo ir nemenkų gamtos pažinimo žinių reikalaujančios užduoties visi „Žaliosios pamokėlės“ dalyviai išėjo į mokyklos kiemelį susipažinti su čia pat supančia mus biologine įvairove. Niekur toli nereikia ieškoti, galima rasti ją prie pat savo kojų. Juk tai visa kas gyva! SAUGOKIME GYVĄJĄ GAMTĄ.