AUKŠTAITIJOS METAIS „PARAGAUK AUKŠTAITIJOS“

AUKŠTAITIJOS METAIS „PARAGAUK AUKŠTAITIJOS“

Dalyvauk akcijoje „Paragauk Aukštaitijos… akimis, liežuviu, klausa, uosle, lytėjimu“!  

Kiekvienas Aukštaitijos saugomų teritorijų direkcijai priklausantis regioninis parkas jums parengė po 3 objektus ir kviečia juos patirti AKIMIS, KLAUSA, UOSLE, LYTĖJIMU.

KĄ DARYTI? Prie visų 24 objektų nusifotografuokite ir nuotraukas patalpinkite savo Facebook arba Instagram paskyrose su grotažyme #paragaukaukstaitijos. Paskutiniojo aplankyto regioninio parko lankytojų centro darbuotojams pateikite bent po vieną buvimą prie objekto įrodančią nuotrauką, – iš viso 24 nuotraukas.

KAS BUS? Rudenį įdomiausių nuotraukų kūrėjai bus apdovanoti specialiais prizais. Taip pat prizų sulauks pirmieji 10 keliautojų, kurie „surinks“ visus nurodytus objektus.

  • Lankydamas objektus, neužmiršk užsukti į regioninių parkų lankytojų centrus. Ten laukia daug įdomybių, be to, darbuotojai pasirengę suteikti vertingos informacijos apie gamtą ir ne tik ją. Visos žinios ten!  
  • Tam, kad paragautum Aukštaitijos ne tik akimis, klausa, uosle, lytėjimu, bet ir LIEŽUVIU, užsuk pas regioninių parkų produkto ženklo turėtojus. Tai amatininkai, kurie gyvena regioninių parkų teritorijose ir gamina ekologiškus, autentiškus, palankius žmogaus sveikatai produktus, o gamindami nekenkia aplinkai ir gyvajai gamtai. Dėl apsilankymo BŪTINA susitarti iš anksto.

Akcija vyks iki spalio 1 dienos.

Lankomų objektų sąrašas – astd.lrv.lt svetainėje, nuoroda komentaruose.  

https://astd.lrv.lt/lt/viesinimo-akcija/aukstaitijos-metais-paragauk-aukstaitijos

SMAGIŲ KELIONIŲ!

#paragaukaukstaitijos #aukstaitijosmetai

#aukstaitija #regioniniaiparkai #akcija #keliauk #keliones

#aukstaitijossaugomuteritorijudirekcija #saugomairtau